شفاف سازی چراغ
چرم مصنوعی چگونه تولید میشود؟
چرم طبیعی یا مصنوعی؟
در لیسه گیری ساخت رنگ استاندارد خیلی مهم است
آیا ناحیه لیسه گیری شده مثل روز اول میشود؟
لیسه گیری جزو رنگ محسوب میشود یا نه ؟
آخرین نمونه کارها
نمونه کارهای صفر شویی(فیلم)
تعویض چرم صندلی IX55 (فیلم)
رنگ کردن چرم صندلی پرادو
ریکاوری بدنه و صفرشویی ix35
تعویض کمربند اپتیما
دیزاین داخلی تویوتا کمری
بلاگ
تیونینگ خودرو چیست؟
تیونینگ خودرو به زبان خودمانی یعنی ارتقا دادن خودرو که این ارتقا ممکن است فقط در ظاهر ماشین و یا مشخصات فنی، داخلی و یا تقویت موتور و یا حتی همه این موارد با هم باشد.
تیونینگ خودرو در واقع تغییر و یا تعویض بخشی از قسمتهای خودرو به منظور زیباتر کردن و بهتر کردن خودرو میباشد و بعضی از افراد از اصطلاح اسپرت کردن خودرو نیز استفاده میکنند.
یک خودروی تیون شده قرار است از لحاظ ظاهر و قدرت موتور، سرعت، مشخصات فنی و داخلی از خودروی مشابه خود بالاتر باشد. در حقیقت تمام خودروهای تولید شده به صورت حرفهای و لوکس طراحی و تولید نمی شوند و خودروسازان، خودروهای معمولی را برای استفاده معمول روزانه و برای سایر سلیقههای عام ساده تولید میکنند که بعضی از افراد علاقه مند به خودرو تمایل دارند که خودروی خود را از آن چیزی که هست، بیشتر ارتقا داده و بخش فنی و موتور آن را نیز تقویت کنند.
تیونینگ بدنه و ظاهر خودرو
در تیون و اصطلاح عامه آن در اسپرت کردن ظاهری خودرو، معمولا علاقه مندان به خودروهای زیبا و خاص تر، از موارد زیر استفاده میکنند که ممکن است بعضی از آنها با نوع خودرو و مشخصات فیزیکی هر خودرویی هم خوانی و هماهنگی نداشته باشد.
تیونینگ دربهای خودرو
همانطور که همه ما دیده ایم، خودروهای حرفهای به شیوهای غیر معمول از خودروهای موجود، به صورت بال پرنده باز و بسته میشوند. و برای ایجاد چنین حسی اقدام به تغیر زاویه باز و بسته شدن دربهای خودروی خود میکنند.
تیونینگ دربها ممکن است در دو زاویه متفاوت صورت گیرد. یعنی در یک حالت که بیشتر مرسوم است، لولا در سر جای خودش قرار میگیرد با این تفاوت که باز شدن درب به جای اینکه به سمت طرفین ماشین باشد، به سمت بالا باز میشود.
در حالت پیچیده آن که قابل اجرا بر روی همه خودروها نمی باشد، لولای در بر روی سقف قرار میگیرد و دربهای خودرو مانند بال عقاب و به سمت طرفین خودرو و سپس به طرف بالا باز میشود. شرکت خودروسازی تسلا از دربهای عقب یکی از مدلهای خودروی خود، از این شیوه استفاده کرده است.
تیونینگ در سقف خودرو
قطعا هر راننده و سرنشینی دوست دارد که در فصلهای گرم تر، از هوای آزاد بر روی سقف خود استفاده کند و داشتن سان روف برای رانندههای امروزی یکی از مهم ترین آپشنها برای یک خودرو میباشد.
بسیاری از خودروهای داخلی و حتی خارجی موجود در ایران، این آپشن سان روف را بر روی سقف خود ندارند و به همین منظور بعضی از علاقه مندان به سان روف، آن را به صورت دستی ایجاد میکنند که البته این کار را به متخصصین این کار میسپارند.
البته این مورد در بعضی از نقاط ایران برای خرید و فروش ممکن است بعضی از مسائل مربوط به ضربه خوردگی و یا رنگ شدگی سقف را مطرح سازد اما در حالت کلی، چنانکه هیچ قسمت دیگر سقف دچار ضربه و یا رنگ شدگی نباشد، پذیرفته شده است و نه تنها باعث افت قیمت نمی شود بلکه بسیار مقبول تر و قابل قبول برای عامه میباشد و این مورد دقیقا مانند پرچ کردن پلاک و سوراخ کردن بدنه برای نصب پلاک خودرو میباشد.
یکی دیگر از شیوههای مرسوم در تیون کردن سقف خودرو، مربوط به تغییر رنگ سقف توسط بر چسبهای ویژه میباشد. که این مورد به صورت برچسب سیاه معمولا و بیشتر بر روی خودروهای سفید انجام میگیرد. بسیاری از خودروهای حرفهای خود به صورت پیش فرض، این تغییر و دوگانگی رنگ را بر روی ظاهر خود دارند.
تیونینگ و تغییر چراغ خودرو
چراغهای یک خودرو در واقع بخش مهمی از فیس و صورت خودرو میباشند. همانطور که یک تغییر رنگ در چشم عادی توسط یک لنز، میتواند کل چهره را تغییر دهد، تغیر در نوع نور و دودی یا شفاف بودن چراغهای جلو خودرو میتواند تفاوت فاحشی بین خودرو تیون شده با نوع معمول خود باشد.
از جمله تغیرات مربوط به چراغهای خودرو میتوان به دودی کردن چراغها، استفاده از لامپهای زنونی و چراغهایی با طراحیهای متفاوت از نوع فابریک اشاره کرد.
البته تیونینگ چراغها فقط به چراغهای جلو ختم نمی شود و چراغهای عقب نیز از این مورد استثنا نیستند و معمولا موقع تیون کردن چراغها، تمامی چراغها باید با هم تیون شوند تا یک دستی در چراغها حفظ شود و موجب دوگانگی در جلو و عقب خودرو نباشیم.
تیونینگ و تعویض سپرها
یکی دیگر از تغیرات مهم و کاربردی در تغیر چهره خودرو، تعویض سپرها میباشد. سپرهای عقب و جلو میتواند متناسب با همان حجم و فضا به حالتهای متفاوتی تغیر پیدا کند که این نوع تغیر بستگی به تغییرات قبلی در تیونینگ خودروی شما دارد.
ممکن است تمامی تغیرات تیون خودرو در جهت نشان دادن ظاهری قدرتمند در خودرو باشد، قطعا در این حالت، یک سپر ظریف و کوچک نمی تواند این قدرت را القا کند و میبایست از سپری با خطوط ناملایم و حجیم تر استفاده کرد.
در بسیاری از خودروهای شاسی بلند ممکن است به جای تعویض سپر از سپرهای ثانویه که ممکن است به صورت لولههای استیل فلزی باشند در جلوی سپر اصلی استفاده شود.
تیونینگ سیستم صوتی و تصویری
موسیقی از قدیم یکی از همراهان جدانشدنی از بخش خودرو بوده است و این سیستم هر روز در حال ارتقا میباشد.
به این منظور که در خودروهای قدیمی سیستم صوتی تنها محدود میشده به یک رادیو ساده ولی امروزه سیستم صوتی علاوه بر قابلیت پخش موسیقی، کاربردهای وسیع تری از جمله، گیرنده وای فای، بلوتوث، پخش تصویر از نمای دوربین دنده عقب، نمایش نقشه و لوکیشن خودرو، نمایش صفحه کلیدهایی برای کنترل قسمتهای برقی خودرو و … میباشد.به همین منظور کسی نیست که از وجود این امکانات بر روی خودروی خود، بدش بیاید!
سیستم پخش هر خودرویی متصل به چندین قطعات جانبی میباشد که در تیون کردن این بخش ممکن است بخشی از این قطعات تقویت و بخشی کلا اضافه و یا تعویض گردند.
به طور مثال ممکن است بلندگوهای خودرو به صورت کلی حذف و با مدلهای قوی تر و بیس دار تعویض گردند. یا آنکه دوربین دنده عقب به صورت کامل به این سیستم اضافه گردد.
یکی دیگر از بخشهایی که به لوکس کردن فضای داخل کابین خودرو در این بخش کمک فاحشی میکند، افزودن مانیتور به پشت کلاهکهای صندلیهای جلو میباشد.
تیونینگ و تعویض سر اگزوز
معمولا اگزوز و تعداد و اندازه آن، به نوعی به قدرت موتور و توان آن ربط داده میشود و میدانیم که خودروهای حرفهای در هر دو سمت چپ و راست عقب خود اگزوز دارند و در مواردی ممکن است تعداد کل سر اگزوزها در هر طرف به سه یا چهار سر اگزوز نیز برسد.
سر اگزوز بیشتر حالتی ظاهری تا کاربردی بودن آن دارد و در مواردی سر اگزوز میتواند به تغیر صدای خودرو نیز کمک کند. سر اگزوزهایی با نوع طراحی خاصی تولید شده اند که قادر به بی صدا کردن و یا بلعکس، قادر به غرش کردن در صدای خودرو حین گاز دادن میشوند.